Wednesday, August 25, 2010

pagi yang kecewa


assalamualaikum dan salam sejahtera..


huhu last entry berkait dengan baget duit minyak n tol nak balik raya di johor..huhuhu..ingatkan dapatlaaa tunggakan kenaikan gaji dari bulan 1..jenguk2 maybank2u..gaji biasa aje yang masuk..rancang2nya duit tu la yang nak digunakan untuk duit poket minyak n tol..huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kena korek tabung la jawabnya...


saya kecewa..dalam MBJ pung pang pung pang kata duit nak masuk bulan 8 ni..sekali karang kena lempang pulak kang..saya kecewa,..


tapi saya terima hakikat ini perlahan2 lahan sbb nak tak nak kene terima jugak la kan sebab mmg tak masuk..nak buat lagu ape pulak kan..hikmah ramadan..semuanya tersirat..tunggu dan lihat :)..(pssst..walau kecewa,saya masih mampu tersenyum.itulah saya..)..


kecewa ptptn pulak? tadi dengar berita kat sinar.fm. katenya ptptn sedang buat penyeragaman untuk peminjam lama dapatkan kadar 1% pada bulan OKTOBER..lama dah tunggu..pengumuman ni rasa macam nothing aje..tengok aje la dapat ke bulan OKTOBER .. Bukan ape, saya lemas tengok duit kurang sikit sangat ha ha ha..walau apa pun saya adalah pembayar tegar ptptn yek..walaupun ciput yang saya bayar tiap2 bulan tu tapi saya masih lagi setia bayar. daripada saya tak bayar, lagi la teruk :p..

selamat berpuasa!


2 comments:

mashi said...

hahahaha..bukan gelak dekat cheyant..gelak kt frog yg stress tue..ingat prog kt pjbt tanah..think positif k..mna thu duit claim prog kt kompleks tabung haji akan masuk..nnti masyukk ler..huahuahua.

.:chEyaNtie:. said...

hehehe takpe dik mashi..akak menerimanya denganhati yg terbuka.chechewah..insyaallah.ada rezki,ade ler,kalo takde, rezkinya belum sampai hehe