Tuesday, February 10, 2009

bad DAY...:(

assalamualaikum dan salam sejahtera..

hmmm...hari ini adalah hari yang tidak menyeronokkan bagi aku..tengok ni..


hmm..telah ditakdirkan allah peristiwa ini terjadi..disebabkan kesilapanku atau kesilapan pemandu lori kecil di hadapanku..

apapun aku bersyukur sebab tidak melibatkan kehilangan jiwa..dan aku tidak perlu keluarkan apa2 belanja kepada si apek pemandu lori itu..yang melayang adalah belanja untuk perbaiki keretaku ini..nasib baik yang di depan aku tu adalah lori kecik..kalo kereta, dah tentu duit aku melayang layang nak kene bayo pulak..

aku baru dok kira2 nak save duit masuk asb seperti yang dihuru hara kan oleh mommy lyna..(hehehe ayat baik punya)...tapi apakandaya..nasi sudah menjadi bubur...aku mmg suka makan bubur..hahaha..

so para pomen yang terer..hangpa estimate bape yang aku kene bayo ni..aku rasa enjin ok...cuma maybe kene sikit kat radiator..tak bawak bengkel lagi, husbenku pon tak bukak lagi..kang kalo bukan kang tak leh tutup kan ke naya..

sudah ketentuan allah..ada hikmah di sebaliknya..aku yakin allah nak duga aku..mungkin aku ada wat silap di mana2 dan Dia nak memperingatkan aku..mungkin juga aku dah sedikit jauh dariNya..

Ya Allah Ya Tuhanku..Aku Mohon Keampunan DariMu Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah..sesungguhnya aku adalah hambaMu yang lemah..Berilah aku Petunjuk Ke Jalan LurusMu..

Suamiku..ampunkan daku..i knew that u were frustrated walau nampak cool aje hehhehe..

Mai jenguk keta ku..


Reporter Ammar sedang meneliti kerosakan kereta tersebut dan menerangkan kepada abang adam dan tok chaq nya..mmg reporter la ammar ni sbb semua yang ada kat laman rumah tu ditariknya utk tengok keta tu..siap tunjuk2 la..tapi bila tanya sapa yang buat..dia tak tau nak tunjuk sapa sbb dia tak tau sapa yang buat ha ha ha..ammar tak tau yang mama yang buat hahahaha..




terangkat sikit..




remuk sikit sbb langgar palang besi lori apek tu
moral of the story..kita sebagai second vehicle perlu menunggu 1st vehicle bergerak terlebih dahulu dan jangan mengagak yang mereka dah bergerak.make sure betul2 1st car tu gerak..walaupun kita tengok aliran kenderaan mmg betul2 clear. apek!!!!!!!!!apesal lu tak jalan cepat tadik!!!haiyaaaaa

Sunday, February 8, 2009

hobi baru kami!

assalamualaikum dan salam sejahtera para sahabatku yang dirahmati allah..

beberapa hari yang lepas, berlaku satu perbualan antara aku dan suami...

suami : ma, ahad ni abang nak gi joging la
aku : hehhehe hehhe(gelak beso dulu) ooo abang nak joging atas katil
la kan...biasa la tu abang mmg slalu joging atas katil..mama ajak
p joging kat kompleks abang tak nak
suami : tak lah..btol la ni..abang nak g joging pagi ahad ni.abang
dah gemuk ni
aku : haaaaaaaahahahha aku gelakkan aje..tu la dulu mama ajak
taknak hehhehe
so pada hari ini, setelah solat subuh, hari dah terang sikit, kami 3 beranak ni berarak la ke kompleks sukan kepala batas tu.. hehehe aku yang seronok sebab ingat nak p aerobik..kak sal selalu ajak tapi mengenangkan abang takmo p, aku pon malas la..tapi time kami sampai tu depa dah start..xpela..next time aje la..

ammar dapat la joging 1 pusingan..aku n suami bergilir..waaaaaaa bestnye bila berlaku perpeluhan melampau...hehehe tapi lepas puas joging, kami pekena roti canai mamak n telo half masak..nyum nyum nyum....ni la 1st time setelah dok penang ni kami breakfast kat luar haaaaaaaaaaaahahahaha lawak kan...kami mmg jarang keluar pagi2 buta..

bila balik tu ammar dah tido keletihan...mana taknya..1 round beb dia kayuh hehehe seronok tengok dia lari2 ..jalan2..sambil pegang roti dia tu ehehehehe..aku pulak rasa energized ..bila balik, rajin plak mengemas umah hehehehe

yang penting kami happy sekeluarga..:) jom tengok gambo..

ammar didukung ayah..mamanya amik gambo la hehhe macam kembang sangat la hidung i tu hehhe


ni la kompleks sukan kepala batas...aku hentam aje namanya hehehehe


ramai sungguh penduduk sekitar kepala batas beriadah di sini..mmg best la..tua muda, tok nek, dato datin semua ada


ayah n ammar tengok2 kot2 ader pesaing yang telah menandingi keenseman depa..hehe


ammar dok cari awek yang sesuai dengannya hehehe


kemudahan permainan yang ada di sini


ni la team aerobik..best woo aku dengar lagu depa ni memang rancak la..terpercik peluh


oh ya..ni la bekalan ammar..2 ketul roti bun n air masak hehehe breaskfast


ape lah yang anak mama perhati tu sampai senyum sorang2 ni..


hero-heroku berpimpin tangan berjalan seiringan..mamanya aje kat belakang sebok ambil gambo



ammar dengan penuh semangat n tak mandi lagi untuk masuk ke balapan..nampak tak roti kat tangan tu hehehhe

yeah ammar dengan penuh bertenaga cuba untuk mengejar uncle baju putih tu hehehhe tengok btol2, roti masih di tangan hehehe



makan time!!
roti canai mama setelah joging banyak round..hehe sorry, jumlah round dirahsiakan agar tidak menimbulkan keriakan kikikiki (weh aku btol joging weh)

ayah makan telo half masak..terer ar mamak ni wat telo half masak ni..mama yang perabis kan kikikiki


yang ni piring ammar...roti lagi hehehe


ammar tersandar kekenyangan hehhehe


kemesraan ayah dan anaknya..mama tumpang gembira..

Wednesday, February 4, 2009

the MOM song

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan..

baru sahaja mendapat video yang menarik ini..semoga terhibur..hayati liriknya ya hehehehe

great song, great singer also great mom..:-)

video

Monday, February 2, 2009

belasungkawa : allahyarham pakcik Maskur

assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat..
pagi tadi saya terbaca blog aiebahri yg merupakan adik kepada sahabat lama saya, HARTATI MASKUR..saya fikirkan, sahabat2 yang bersekolah di SSIJB kenal pada sahabat saya ini..budak RK..pengawas..
berita yang saya terima daripada blog aie itu ialah ayah mereka, pakcik Maskur telah pulang ke Rahmatullah pada 31 Januari 2009 yang lepas...saya telah confirmkan berita ini dengan sahabat saya, azlina..
sama-samalah kita doakan agar ruh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman..dan kita sedekahkan Al-Fatihah ya..
kepada tati,aie dan keluarga..takziah..semoga tabah dengan ujian allah ini..redhalah dengan pemergiannya barulah kita boleh berlapang dada..doa daripada anak2 penting sekali..tu la penghubung yang tinggal..
buat yang masih ada mak dan ayah..korang very lucky..hargailah mereka..bantulah mereka..selalulah contact kalo dok jauh..ah..dekat pon sama jugak la..call la,tanya khabar..bukan susah pon..lawat2 la,jenguk2 orang tua tu..kalo ader yang bergaduh or terkecik ati ngan parents masing2..janganlah begitu..janganlah berpanjangan..mohonla keampunan daripada mereka..jgn sampai korang tak sempat mintak ampun ngan depa..tapi saya yakin, mak dan ayah sentiasa memaafkan anaknya..walau seteruk manapun anak dia buat kat dia..
p/s : teringat semasa memandikan arwah mak..mencium dahi arwah mak dan abah untuk kali yang terakhir..semoga mak ngan abah aman di sana..org rindu sangat kat mak n abah..kalo mak n abah balik umah jb..ader adik2 aje..tapi takperla..doa org sentiasa untuk kalian..:-)