Wednesday, December 17, 2008

sedihnya..inilah kehidupan..

assalamualaikum dan salam sejahtera....

tadi aku baru saje didatangi seorang perempuan..direfer oleh sorang kawanku dari kaunter..katenye klien ni menangis..so dia mintak aku take over..

dengar ceritanya..sedihla..anak 5 orang, suami baru kemalangan..dia tak keje..takde duit nak beli makanan bg anak makan...harap belas kesian jiran2..yang aku paling-paling sedih biler dia kate dia bagi anak dia yg usia setahun minum susu cap teko yg kita buat bancuh teh tu..cuba la bayangkan...baru setahun beb..aku mula la terbayang2 ammar..terus menusuk hati aku beb..naluri seorang ibu beb..terasa aku..cuba bayang kalo jadik kat anak kita sendiri...aduhai..

ya allah..aku bersyukur kepadaMu kerana memberi rezeki kepadaku sehingga aku mampu memberikan susu kepada anakku....samada susuku sendiri atau susu formula pon..

6 comments:

rad said...

aku x mengadap pun dah rasa kesian..huhuhu...

.:chEyaNtie:. said...

yer rad..biler fikir2,kiter dah kire bertuah la..makan pakai cukup..depa satu family kadang2 tak makan agaknya..tahan perut sbb takde beras nak masak

ET a.k.a ELLISATHUL said...

kesiannya..
syukurlah dgn pemberian rezeki dari-Nya..
itupun kiter mudah lupa dan selalu merungut....

$@m said...

kes keganasan rumahtangga? ko keje katne? kes keganasan rumahtangga banyak cabang. antaranya keganasan yang dilakukan oleh suami keatas isteri, keluarga isteri mengasari suami and so on. kalau pengadu perempuan pegawai penyiasat mestilah perempuan, sekiranya tiada pegawai perempuan, kehadiran anggota wanita untuk proses statement mesti bagi mengelakkan tohmahan. eskot untuk sebarang rawatan (bagi setiap kecederaan) mesti dihadiri oleh anggota wanita dan ahli keluarga wanita tersebut. biasa yang terjadi, arini begaduh ngan laki, buat repot, pastu esok laki dah pujuk, nak tarik balik repot, tarik repot kuasa DPP, Polis tak terlibat, so bila tarik balik repot tak diluluskan, perempuan akan ubah statement, so bila perempuan ubah statement dah diklasifikasikan sebagai laporan Palsu pulak, akhirnya perempuan tu yang kene charge balik, so bagi kaum perempuan, jangan jadi kerak nasi bila kes DVA ni datang.

Pyka said...

sedihnya..aku pun slalu gak berdepan ng budak yg hidupnya susah..kat sek tuh..memang kesian..
mana yg leh mampu bantu..kite kena bantu kan..

.:chEyaNtie:. said...

kawan aku ader tgk umah dia..mmg teruk la..makanan takde..sian anak2..

sam:gud info..tu yg polis la ni taknak amik kes akrt sbb depa suka tarik kes ek biler dah i.o dibuka..macamane plak proses nak dapatkan IPO?kes husben pukul la..ehhehe