Saturday, May 23, 2009

nak beli ke tak ek?

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2..


semoga kalian berbahagia di hujung minggu..kali ni saya cuba untuk merajinkan diri untuk mengupdate blog ku ini hehehehe..saat ini, ammar dah tido..awal tidonya hari ini..dah penat sangat agaknye, hari ni cuma pagi tadi jek tido..tu yg tido awal tu..hubby pulak ada dinner di jitra dan terus ke kl untuk tournament bowling...


masa jenguk2 blog kak nur, terbaca entry dia yang nak beli stereliser n warmer, sale di littlewhiz.com..saya mmg dok merancang nak sediakan peralatan untuk breastfeeding anak yang kedua ni..jom tengok..




RM 169.90 FROM RM 199.90

Product Descriptions :-

Sterilizer
The safe test & easier way to sterilize baby feeding bottles / accessories, feeding containers & nursery products
Easy to Clean removable structures.
Come with the plastic tong.
Suitable for any size of feeding baby bottles
Sterilizing cycle time is approximately 8 minutes with 90ml of water poured in, LCD display & sound indicating the end of the sterilizing cycle.
Your contents will remain sterile inside the sterilizer for up to 3 hours if the lid is kept shut.
AC 220 - 240V, 50/60Hz, 500W
With 1 year Warranty



Bottle Warmer ( Can Fit MAM Bottle )
Efficient PTC heating technology imported from Japan.
Suitable for different milk bottles and bottle packed food.
Energy Saving.
Comes with feeding bowl and juicer.
Temperature Control Range 40-100℃
Leep warm range:40-45℃
AC 220 - 240V, 50Hz, 100W
With 1 year Warranty

Sebenarnya saya tak memerlukan sangat steriliser tu sbb skang ni pakai rice cooker ajer hehehhe saya pentingkan warmer tu..sian kat mak nanti, lambat pulak kalo nak guna manual, rendam kat dalam air panas hehehe..so nak memudahkan mak la hehehe but since harga ni macam harga durian runtuh, macam nak beli..heheh kene discuss ngan hubby dulu ni..



lagi satu, bile tengok2, ader offer medela freestyle breastpump..pump yang menjadi idaman ku hehehe mmg berhajat nak beli utk anak kedua ni tapi stakat ni belum bole beli lagik heheheh

harganya pon kira save jugak la..RM1688.00 daripada RM1788.00. ada dua pilihan free gift ....

FREE GIFT OPTIONS :-

1) 1 BOX MEDELA 3PK BREASTMILK BOTTLES WORTH RM69.00 + 1 BOX MEDELA WASHABLE BRA PADS WORTH RM59.00 + 1PC MEDELA PURELAN 100 WORTH RM29.00 + 1 PK MEMUM MILK BAG WORTH RM39.90TOTAL SAVINGS = RM196.90OR

2) 1 BOX BUMBLE BEE 8PCS BREASTMILK BOTTLES WORTH RM38.90 + 1 PK MEMUM MILK BAG WORTH RM39.90 + 1PC BUMBLE BEE NURSING PILLOW WORTH RM76.90 + 1 BOX EARTH MAMA MILK MAID TEA WORTH RM41.90TOTAL SAVINGS = RM197.60



so ape pendapat kawan2? hehehe

4 comments:

Nur said...

cheyantie,
kalu u nk beli steriliser little bean, kt manjaku ada sale rm149.90. tp kt ktn tempat i x delaaa branch manjaku..sedey!kalu u g beli bley pesan x?hehehehe...

.:chEyaNtie:. said...

nur : manjaku?agak2 kat penang ader ke?hehhe nanti org tengok2kan k heheehe

Farhah@Dikfa said...

salam perkenalan cheyantie .. wah boleh tahan juga price ek.. tapi saya penah jumpa steriliser kat sogo mmg menarikss..

apa2 pun selamat membeli secare bijak

suka bace blog awak

Norazlina Abdullah said...

beli la..amamt berbaloi..ku x penah nyesal beli little bean.....menyenangkan nak sterilize alat2tok bf...