Monday, May 11, 2009

berita baik sempena hari ibu..



assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2ku..





selamat hari ibu semua..





ada berita yang sangat baik untuk dikongsikan dengan kalian sempena hari ibu ni..dah lama disimpan(ek eleh tak la lame sgt pon) ehehhehhe.





tekaan2 mimi, kikie, et tu adalah betul belaka..si pika siap mimpi ,member dia ni mengandung..eish essh eish sampai macam tu skali hehehhe





secara tak officialnya..saya dah pregnant hehehhe..alhamdulillah allah makbulkan doa saya..nape?tak pecaye?meh tengok test ni...





haaaaa...dah caye ke blom?ada dua line kan?maknanya positif la hehehhe...

kira2 pandai2 sendiri, insyaallah dalam tahun ni jugak..antara 23 dis or 25 dis 2009 (sbb tak dapat agak period length)

sekarang ni dah 7 minggu la..bllom rasa sgt morning sickness..cuma dah muntah2 kuning,pahit2 time gosok gigi pagi2..perut asik angin aje.yang bestnyer, bole masak nasik, bole bau tumis2..time ammar dulu..nak masak nasik tu punya la seksa,sampai kene tutup pintu dapur n tunggu sampai nasik masak n bau air nasik tu dah takde..skang ni masih ok lagi..alhamdulillah..harap2 tak seteruk time ngandungkan ammar..tapi apa yang penting kerjasama..eh bukan..apa yang penting anak sihat..demi anak mama, mama sanggup tahan apa sahaja dugaannye...semoga mama kuat..

hmm..mak mentua n family tak tau lagik..tunggu abang bukak cerita la hehehe

skang ni kene pertingkatkan amalan-amalan baik sewaktu mengandung..amal surah Yusuf dan Mariam..khatam Quran..dan kumpul duit untuk belanja aqiqah anak yang bakal lahir ni..masa ngandungkan ammar, saya kumpul sebulan RM100 so setelah 9 bulan mengandung,dapat RM900 n terus buat kenduri aqiqah ammar..biar selesai semua tanggungjawab mama..untuk kesenangan ammar kelak...alhamdulillah..semoga allah beri rezeki kepada kami..

oklah..nanti kita update my pregnancy k..heheehhe

10 comments:

::Umi Sufira:: said...

Tahniah!hihihi..tekaan ku benar belaka..selamat menjalani saat2 indah mengandungkn baby eh:)

Fauziah said...

salam..ha ha ha tahniah lah mak..nampaknyer tahun ni kite same2 la menimang cahaya mata he he he...

me who own this blog said...

yeah..yanti peknen!!kan betul aku teke...wahs onotnyer dah ader 2 anak..huks..aku masih merangkak2 lagik ni....anyway, mak congrats to u k....jaga kesihatan baik2...jangan miss mkn ubat k...daaa

Qaseh said...

wah....seronoknyer....sukanyer...aku plak yang happy...rasa nak pregnant lagi laa..boleh x..hehehe..
tahniah yant....

rajelisa said...

waahhh....tahniah yanti!
bestnyer pregnant lg....aku ni jek yg blum ade rezeki lg......

Aishah Megahasz said...

Wah..tahniah. Tahun ni kita sama-sama dapat baby. Yeay....

Pyka said...

akhirnya ape yg diusahkan telah menampakkan hasil..tahniah mak!jage diri bebaik time awal2 camnih k..:)

ha_si_na said...

tahniah....

wah seronok la ammar ade kawan nanti....taklah die kacau ko jek..heheheh

zieha said...

congatulations..patutlah jarang nak hapdet blog..rupa2nya.. ada pembawakan baby..sonotnya dengar cheyanti dah pregnant..bila la tu ye nak berjangkit pada ibu firas plak..hehehe:)

.:chEyaNtie:. said...

wow..

mimi : tq..hihihi leh jadik ahlil nujum la mimi ek..ni ngah menjalani saat2 indah ngandung la ni ehehe

ogy : tq ogy..same2 la kite menimang cahaya mata..insyaallah..tapi ko branak dulu la heheh

et : tq et..betol la ape yg ko teke tu..ala, janganler merangkak,ko ni..jalan aje la eheheh..aku tak makan ubat ap2 lg daaaa hehehe tak g klinik pong lg

qaseh : tq sha..bab2 peknen ni mmg la wat sumer happy kan..tp hang jangan nk menambah lg..bg wawa tu beso sket kikiki tapi kalo nak menambah, takpe jugak..rezki beb hehehe

raje lisa: tq je..je, usaha tangga kejayaan..kalo tak berjaya, usaha lagik smpi berjaya k..plan waltu subur..takpon jumpa dokter, mintak ubat subur or check ape yg tak kene..chaiyok..

kak aisha megahasz : tq kak..akhirnya org dapat kejo akak jugak..kikiki..

pika : tq pika..alhamdulillah allah makbulkan doa aku..ko plak bile nak menambah, dah bole dah tu hehehe

hasina : tq dear..hahaha aku ghase ammar akan tetap ngaco aku hehehe

kak zieha : tq kak..tu la kak, pembawaan budak ni menjadik kan huruf M semakin membeso dan nak hapdet blg mmg sesuatu yang M sangat kikiki..takpe, usaha kak..mesti lekat punye hehehe chaiyok!