Thursday, April 9, 2009

DAKU KEMBALI KE ALAM SIBER INI.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..



setelah sebulan aku tidak ber'blog',hari ini aku muncul setelah bermacam dugaan heehehehe.apa khabar kawan2 sekalian?harapnye doa ku di entry yang lepas agar kalian semua diberkati Allah telah termakbul, Insyaallah..



marilah sama2 kita berkongsi cerita2ku sepanjang ketiadaanku di alam siber ini ehehheh


laptop ganti cpu

alhamdulillah cpu telah digantikan dengan laptop..setelah ditimbangtara ,kami suami isteri telah bersetuju untuk membeli laptop bagi menggantikan cpu yang meletop hehhe..kami berkongsi untuk membeli laptop..dah stuju half-half tapi bila suamiku pilih laptop yang lebih dari harga budgetku,so suamiku la yang melebihkan bayaran tersebut.haaaaaaahaha..tq sayang..muah muah muah..


tapi aku merasakan masih selesa dengan cpu..ntah nape ek..tapi aku ni orangnyer slow sket nak terima sesuatu yg baru hehhe kira macam konservatif sket hhehehhe insyallah tahun depan kalo allah izinkan,aku nak beli cpu gak kikikiki..macam payah nak guna la..lagi pulak,sayang la kat monitor n keyboard lama tu..tapi tak dinafikan la mmg mudah pakai laptop mobile..tapi tang battery kong yang maleh tu hehhe

s... broadband ganti c...broadband

rupe2nya, s....broadband aku pon takleh pakai lepas cpu ku meletop..mungkin ada kaitan ngan kejadian letupan cpu itu la..agakan aku la kan..so aku buat aduan kat s....broadband tu..nang butinang kui butukui aku punya tunggu dah seminggu tak de lagi..alasan pertama, kontraktor tak dapat hubungi aku..alasan basi..ces..alasan kedua, technician g training..so takpelakan..aku sabo lagik.

pastu ada perkembangan yg baik, tech tu datang..check modem katenyer takde masalah..maybe port luar yg rosak..dia takleh tengok sbb time tu ujan..takpela kan..aku pon sabo la..hari kedua,aku ni kat komtar masa tu, dia kate nak datang kol 6..aku kater aku ni jauh nak balik, takut bridge jem, aku suruh dia datang umah je la..dia kate nak jumpe aku jugak sbb dia bawak kawan yang terer pasal ni.aku pulak merempitla..bile dah sampai umah tunggu punye tunggu depa tak sampai lagi.aku sms kat tech tu, dia kate dia tunggu aku sms dia so dia baru nak gerak dari mane ntah..kol 7.30 aku nak g smayang, dia ketok pintu n kate mmg port aku rosak tapi dia takleh baiki sebab time tu ada pasar malam..so aku still sabo lagik la..mak kan sabo orangnye..pastu esok paginye aku msg dia mintak tolong baiki port so that petang tu aku dah bole surf...adoyai aku punya sakit ati la sangat,petang aku sampai umah, modem masih takleh guna maksudnye port masih tak dibaiki..aku sungguhla hot tahap bagan..eh gaban la...so aku bgtau suamiku , aku nak tuko broadband!!!!!!!!

esok pagi2 sampai opis, aku terus call centre s...broadband tu n mintak dia cancel report aku n bgtau kat kontraktor depa tu, tak payah datang baiki lagi sebab aku dah tak berminat nak teruskan walaupun aku sangat2 berpuas hati ngan perkhidmatan s...broadband tersebut..telefonis tu try pujuk aku tapi dengan baik aku dapat tolak...waaa very rasional la aku..biasanye aku dah hot gile dah tapi aku leh control..mmg dengan rasa terhormatla..telefonis tu mmg bernasib baikla ,kalo ngan orang lain sure dah berbakul2 sampah maki hamun dia dapat...hehehhhe haaaahahhaa jap eh aku nak angkat bakul jap..hehehe

tengahari tu aku mendaftar broadband baru..:)......so alhamdulillah dah bole surf la..

keretaku

sebelum ni kan aku dah terlibat dengan satu kemalangan jalanraya kan, so dah anto ke bengkel n ditukar selayang bonet tu pastu diketuk2 la sikit aksesori depan..suami kate rm500 jek..so aku membayo la rm500 uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedey giler..500 tu bole beli macam2 wei! lagik pulak, kereta ku telah melalui satu transformasi warna..suamiku menunaikan hajatnye nak kaler keta tu jadik itam..adui dui dui..sebenarnyer suamiku ni asabiyahnye dengan keluarganya amat2la kuat..skang ni kereta2 pakcik,sepupu, adik dia semua mmg kaler itam..plat kereta plak ada persamaan at least ada nombo 32 tapi plat kami jauh panggang dari api hehehe...kena kat kereta dia, kaler silver plak..dia tak syok la hehhehe so dia nak nampak sepakatla,dia spray ngan kaler itam..takperla asal suamiku puas ati walaupun aku lebih gemar kaler asalnya..lagi dabom beb..


begitulah cerita aku sepanjang ketiadaan aku di alam siber buat sementara waktu ni..nak amik gambo tapi bat kong la pulak..nanti aku upload gambo ek..

by the way..I'm back!

5 comments:

zieha said...

wellcome back dear..ala..mula2 je susah nk pakai laptop.Lama2 ok jer hehehe..Esok2 mesti tak mau dh pakai pc ..lalalalalaa. Wahh!! amar pun berwajah baru..cute arr:)

Pyka said...

uit,aku ingat lama ko bertapa coz mabuk2 ker..hehhe..anyway bestla dpt laptop baru..

.:chEyaNtie:. said...

kak zieha- thanks kak hehehe haah lame2 biasala nanti kan..amar cute macam mama dia la kan hihihi

pyka-hehehe blom mabuk2 lagik..kalo ader rezki cepat la mabuk ,kalo tak,lambatla mabuk heehe ko takmo mabuk2 lagi ker?dah bole dah nihehhehe

laptop baru?kire ok la kan .asal ade..kalo takde mmg mati kutu kikikiki

Fauziah said...

ha mak sadis sungguh aku dengar cite ko...

ha bab mabuk2 ni...he he...sape lg yg mabuk ha ?

ha_si_na said...

wah.....pc aku prob's...sampai skang tak dapat ganti lagi pun..................