Sunday, February 8, 2009

hobi baru kami!

assalamualaikum dan salam sejahtera para sahabatku yang dirahmati allah..

beberapa hari yang lepas, berlaku satu perbualan antara aku dan suami...

suami : ma, ahad ni abang nak gi joging la
aku : hehhehe hehhe(gelak beso dulu) ooo abang nak joging atas katil
la kan...biasa la tu abang mmg slalu joging atas katil..mama ajak
p joging kat kompleks abang tak nak
suami : tak lah..btol la ni..abang nak g joging pagi ahad ni.abang
dah gemuk ni
aku : haaaaaaaahahahha aku gelakkan aje..tu la dulu mama ajak
taknak hehhehe
so pada hari ini, setelah solat subuh, hari dah terang sikit, kami 3 beranak ni berarak la ke kompleks sukan kepala batas tu.. hehehe aku yang seronok sebab ingat nak p aerobik..kak sal selalu ajak tapi mengenangkan abang takmo p, aku pon malas la..tapi time kami sampai tu depa dah start..xpela..next time aje la..

ammar dapat la joging 1 pusingan..aku n suami bergilir..waaaaaaa bestnye bila berlaku perpeluhan melampau...hehehe tapi lepas puas joging, kami pekena roti canai mamak n telo half masak..nyum nyum nyum....ni la 1st time setelah dok penang ni kami breakfast kat luar haaaaaaaaaaaahahahaha lawak kan...kami mmg jarang keluar pagi2 buta..

bila balik tu ammar dah tido keletihan...mana taknya..1 round beb dia kayuh hehehe seronok tengok dia lari2 ..jalan2..sambil pegang roti dia tu ehehehehe..aku pulak rasa energized ..bila balik, rajin plak mengemas umah hehehehe

yang penting kami happy sekeluarga..:) jom tengok gambo..

ammar didukung ayah..mamanya amik gambo la hehhe macam kembang sangat la hidung i tu hehhe


ni la kompleks sukan kepala batas...aku hentam aje namanya hehehehe


ramai sungguh penduduk sekitar kepala batas beriadah di sini..mmg best la..tua muda, tok nek, dato datin semua ada


ayah n ammar tengok2 kot2 ader pesaing yang telah menandingi keenseman depa..hehe


ammar dok cari awek yang sesuai dengannya hehehe


kemudahan permainan yang ada di sini


ni la team aerobik..best woo aku dengar lagu depa ni memang rancak la..terpercik peluh


oh ya..ni la bekalan ammar..2 ketul roti bun n air masak hehehe breaskfast


ape lah yang anak mama perhati tu sampai senyum sorang2 ni..


hero-heroku berpimpin tangan berjalan seiringan..mamanya aje kat belakang sebok ambil gambo



ammar dengan penuh semangat n tak mandi lagi untuk masuk ke balapan..nampak tak roti kat tangan tu hehehhe

yeah ammar dengan penuh bertenaga cuba untuk mengejar uncle baju putih tu hehehhe tengok btol2, roti masih di tangan hehehe



makan time!!
roti canai mama setelah joging banyak round..hehe sorry, jumlah round dirahsiakan agar tidak menimbulkan keriakan kikikiki (weh aku btol joging weh)

ayah makan telo half masak..terer ar mamak ni wat telo half masak ni..mama yang perabis kan kikikiki


yang ni piring ammar...roti lagi hehehe


ammar tersandar kekenyangan hehhehe


kemesraan ayah dan anaknya..mama tumpang gembira..

8 comments:

KiKie said...

masa joging bakar kalori, lepas joging pekena roti canai lak, boleh replace kalori yg ilang td or tambah kalori... hihihhi.. chetyant! r u still bf?

.:chEyaNtie:. said...

kikikiki...tu la pasal..abang plak bawak p mamak ehhehhe

still bf time malam n cuti..hari keje ammar minum FM..stakat tu dapat diusahakan..
for 2nd child harap sangat nak full until 2 years..tak sabo nak beli freestyle hehhehe napenyer kikie?

ET a.k.a ELLISATHUL said...

mak..
laki aku pun samer semangat berjogging...hahahhaha...
aku takleh teman lak..diah kat umah..huhuh..rindu nak jogging..(time anak dara rajin la jugak gi jogging)...huhuhu

azzahh said...

elok la berjoging anak beranak ...jaga kesihatan...aku kekadang jek bejoging petang kat tasik pulai indah...itu pun kalau rajin....aerobik pulak setiap pagi ahad kat taman sini...1 jam jer

.:chEyaNtie:. said...

ET..ala ko bawak je la skali anak ko tu..boh dalam stroller..pastu gilir2 la jaga n jog hehehe

azzah..ha ha ha kami baru nak start daaa..minggu depan ntah g ntah tidak ha ha ha..elok la tu dapat 1-2 jam tu dah kire ok la asal senam hehehhe

tapi mmg rasa segar la pas jog tu..aku dah gemok laaaa hehehhe

Qaseh said...

hek elleh...tang jogging tuh memang ler baguih..tang makan lepas jogging tuh..hahaha...perut en suami pun dah buncit nih..baik gak pi jogging nih...hheheh

.:chEyaNtie:. said...

ehhehehe sha..takper la sbb pas makan dok kemas umah..peluh keluar lagiks heheehhe

Aishah Megahasz said...

Uik...lepas joging makan roti canai. Bila tahun boleh kurus incik. Office lama akak dekat sangat dengan kedai mamak tu. IPPT-USM Bertam. Sekarang dah pindah ke Bandar Putra Bertam.