Tuesday, February 10, 2009

bad DAY...:(

assalamualaikum dan salam sejahtera..

hmmm...hari ini adalah hari yang tidak menyeronokkan bagi aku..tengok ni..


hmm..telah ditakdirkan allah peristiwa ini terjadi..disebabkan kesilapanku atau kesilapan pemandu lori kecil di hadapanku..

apapun aku bersyukur sebab tidak melibatkan kehilangan jiwa..dan aku tidak perlu keluarkan apa2 belanja kepada si apek pemandu lori itu..yang melayang adalah belanja untuk perbaiki keretaku ini..nasib baik yang di depan aku tu adalah lori kecik..kalo kereta, dah tentu duit aku melayang layang nak kene bayo pulak..

aku baru dok kira2 nak save duit masuk asb seperti yang dihuru hara kan oleh mommy lyna..(hehehe ayat baik punya)...tapi apakandaya..nasi sudah menjadi bubur...aku mmg suka makan bubur..hahaha..

so para pomen yang terer..hangpa estimate bape yang aku kene bayo ni..aku rasa enjin ok...cuma maybe kene sikit kat radiator..tak bawak bengkel lagi, husbenku pon tak bukak lagi..kang kalo bukan kang tak leh tutup kan ke naya..

sudah ketentuan allah..ada hikmah di sebaliknya..aku yakin allah nak duga aku..mungkin aku ada wat silap di mana2 dan Dia nak memperingatkan aku..mungkin juga aku dah sedikit jauh dariNya..

Ya Allah Ya Tuhanku..Aku Mohon Keampunan DariMu Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah..sesungguhnya aku adalah hambaMu yang lemah..Berilah aku Petunjuk Ke Jalan LurusMu..

Suamiku..ampunkan daku..i knew that u were frustrated walau nampak cool aje hehhehe..

Mai jenguk keta ku..


Reporter Ammar sedang meneliti kerosakan kereta tersebut dan menerangkan kepada abang adam dan tok chaq nya..mmg reporter la ammar ni sbb semua yang ada kat laman rumah tu ditariknya utk tengok keta tu..siap tunjuk2 la..tapi bila tanya sapa yang buat..dia tak tau nak tunjuk sapa sbb dia tak tau sapa yang buat ha ha ha..ammar tak tau yang mama yang buat hahahaha..




terangkat sikit..




remuk sikit sbb langgar palang besi lori apek tu
moral of the story..kita sebagai second vehicle perlu menunggu 1st vehicle bergerak terlebih dahulu dan jangan mengagak yang mereka dah bergerak.make sure betul2 1st car tu gerak..walaupun kita tengok aliran kenderaan mmg betul2 clear. apek!!!!!!!!!apesal lu tak jalan cepat tadik!!!haiyaaaaa

10 comments:

Qaseh said...

alorr..siannyer kete tuh...
sabo yer mak, ada hikmahnye tuh...
jangan gopoh...

ET a.k.a ELLISATHUL said...

huhuh..sayang nyer kete..takpe..bersabar..tuh dugaan dariNya...leks k..

azzahh said...

aduh......sayangnya keta....yun langgar tembok...ko langgar lori...apapun syukur alhamdulillah tidak ade yang cedera...aku nak balik KT hujung bulan ni...along...anak kak mi kahwin kat dewan convension masjid kristal..

.:chEyaNtie:. said...

qaseh n et..hehehe tak tau nak kata apa..tadik time nak balik umah macam malas nak balik heeheh tapi life must goes on..jalan aje laaaaa hehehhe

azzahh: weh ujung bln aku ader course kat kemaman..hehehhe bile kenduri tu...best gak kalo g

.:chEyaNtie:. said...

husben dah tanya ah leong bengkel tu..aaa..katenyer bonet nak kene tuka semua,takleh nak ketuk2 dah..

harap tuka spare part h**** gak la..tapi beb..kalo aku drive m*** la time tu..mmg habis la enjin aku..remuk redan..h**** kan kuat sikit badannye..

mebi radiator bengkok sikit n aircond takut bocor..tapi time aku drive,smuanya ok aje..hope takla teruk sangat..bumper tak perlu tukar..depa ketuk sikit jek bagi elok pastu cat..

n nasib baik jugak, lampu tak pecah..alhamdulillah..kalo pecah..gila nak bayo..keta biasa 3rat..kalo h**** lagik lebih laaaa..

mebi malam ni husben p anto bengkel..n aku p keje naik keta bob,my adik ipo..

Nur said...

tensen kan?hari tu,kete aku parking jer dpn pasaraya, pun kena langgar dgn lori kecik. tau pun bila kuar da kena langgar, org lain yg jadi saksi lak bgtau..dah tu, hit & run lak tuh..satu mlm aku sumpah drebar lori tuh..pastu aku check lak x cukup ke byr zakat?check2 ok je..

mmg Allah nk uji kita..sabar yer..

sayangibu said...

hadoiii..byk gak nak tuko tu..sabo jek laaaa yer...huhuhuuuu..btw..salam singgah

zieha said...

hmmm..mmg sedih kan kalau kereta accident..nk2 keta baru:(
Bersabarlah,dan anggaplah ia sebagai dugaan hidup..

::Umi Sufira:: said...

Syukur tiada kemalangan nyawa..Alhamdulillah:)

nazib said...

sempat letak bola golf kt ekzos lori tu tak?