Thursday, August 27, 2009

tido..tido..tido..

assalamualaikum dan selamat berpuasa kawan2..

macamane dengan puasa semuanya?ada ok?hhehehe saya?hari2 balik lewat, menempuh jem di bukit mertajam ini..sampai rumah sudah tentunya lewat..paling lewat jam 7 petang baru sampai..sempat tolong2 sikit jek kat dapur..kesian mak mentuaku hehehe so kalo nak balas balik jasa mak tu, time sahur,bangunla awal sikit toong2 perhangatkan lauk2, buat air ke heheeh

satu aktiviti yang nak ku kongsi bersama kalian..kurasakan aktiviti ini juga tidak dapat lari dari kalian hahaha iaitu TIDO...

hmm..lepas sahur at least 30 minit kutido..
hmm..lunch hour at least 45minit kutido..
tido malam pulak paling awal jam 10.30....

ok ke macam ni?bile fikir2..eish8..time2 ni la patut wat ibadah, mengaji ke kan kan..tapi kalo tak tido, alamatnye ku akan mengantok la jawabnye heheheh

perlu sedaya upaya untuk mengubah tebiat ini..at least 10 minit sudah memadai la kan kan ..

kalian macamane pule hehehhe

selamat berpuasa ya..

5 comments:

rad said...

xde beza pun...pg bgn sahur minum air jer...pas2 pi keja..tghari nak tdo x blh rht 1/2 jam w'pun waktu keja dah tukar 8-5. Blk keja tunggu bus...smp umh siap2 tlg mak wat juadah berbuka...pas buka mata ni kelat2 jer..tp knlah tahan. Xkan pas makan nak tdo kan...kang mkn besar lah plak...hehehe...anyway mak awak berbadan dua mmg lah kena byk berehat...semoga chat sll baby tu....

p/s: Nak add ko.....

♥Hernee Nazir♥ said...

same la..aku pn keje ngntuk je sjak puase ni..

Fauziah said...

ha mak...biasa la..aku tido gak tp waktu mlm tu lmbt sikit la...paling cepat pun kul 12.00 tgh mlm baru dpt tido...layan si kecik tu...

.:chEyaNtie:. said...

halah halah halah..

rad, tahan ko minum air aje yek hehehe
mmg kene banyak rehat.seb baik ada mak mentua n adik ipar..takler berkejar sangat nak memasak..tak dapek nak imagine saat2 dah dok umah sendiri nanti huhuhuuhu kaluuuuuuuuuuuuuut..

hernee, ala ko tido aje ler heheh
ogy, aku ni tak menggalakkan anak aku tido sampai kol doblas ehehehe..ammar, jam kol 10 aku dah ajak naik atas,dah bergelap dah..lame2 dia akan tido sendiri la..mama mmg tak layan ammar main hehehe..bile dah gelap dia pon tido..

Qaseh said...

time cuti2 sekolah nih leh ler tido..lepas sahur solat terus tido sampai kul 10 am...kalau sekolah..sure x leh tido...wakakaka...time anak2 tido ptg tido sekali..ibu yg baik la katakan...heheheh